A Google Meet is ingyenesen elérhetővé vált mindenkinek

A napokban a Google is elérhetővé tette videókonferencia szolgáltatását mindenki számára – olvasható a The Verge cikkében. Az eddig csak oktatási vagy vállalati felhasználók számára elérhető szolgáltatást mostantól bárki, aki rendelkezik Google fiókkal, ingyen használhatja. Viszont a Google fiók feltétele annak is, hogy egy értekezlethez csatlakozzunk – csak egy linkre kattintva, fiók nélkül ez nem lehetséges. Ez a megoldás a használatot kicsit megnehezíti, viszont a több hasonló videókonferencia megoldásnál biztonságosabbá teszi a szolgáltatást.

Az ingyenes verzió természetesen korlátozottabb mint a fizetős – a résztvevők száma maximum 100 fő lehet, és a a jelenleg még korlátlan értekezlet időtartam is később 60 perces maximális korlátozást kaphat.

Forrás: The Verge

Talán páran már használták, vagy még most is használják a Google hasonló szolgáltatását, a Hangouts-ot. Ez az alkalmazás/szolgáltatás idővel beolvad a Google Meet (melynek “leánykori” neve egyébként Hangouts Meet volt) szolgáltatásba, ezzel egy egységes videókonferencia platformot teremtve mind az egyéni, mind pedig a céges/oktatási felhasználók számára.

Ezzel a lépésével a Google is igyekszik felzárkózni a Zoom és a Microsoft Teams mellé, egy könnyen használható és biztonságos megoldást kínálva.